Dževad Fejzić, vijećnik u općinskom vijeću Visoko

dzevad-fejzicDževad Fejzić je rođen 10.12.1980. u Visokom.

Obrazovanje: Završen studij Politologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, gdje stiče zvanje diplomiranog Politologa. Vremenski period studija: oktobar 2003 – oktobar 2007.godine. Nakon završenog dodiplomskog studija upisuje se na postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu koji u saradnji sa Fakultetotom političkih nauka realizuje magistarski studij „Menadžemnt u razvoju lokalne samouprave“ gdje stiče zvanje magistra Ekonomskih nauka. Vremenski period studija: januar 2009. godine – februar 2012. godine.

Radno iskustvo: Profesionalno radno iskustvo počinje sticati kao novinar radija Islamske zajednice u BiH. Period: januar 2008. mart 2012. godine. Od marta 2012. godine u profesionalnom angažmanu radi kao sekretar Općinskog odbora SDA Visoko, do danas. Pored profesionalnog radnog iskustva učestvuje u brojnim projektima kao što su „Stub srama“ – projekat koji ima za cilj skrenuti svjetsku pažnju na događaje iz jula 1995.godine u
Srebrenici, zatim „Priče iz tranzicije – razumjevanje tranzicijske pravde“ kao i niz drugih projekata. Član je Centra za političku ljepotu iz Njemačke, Centra za postkonfliktne studije, Društva za ugrožene narode BiH.

Političko iskustvo:
– član Asocijacije mladih SDA Visoko od 2002.godine do danas,
– svršenik Političke akademije, II generacija,
Trenutno je u vijećnik u općinskom vijeću Visoko (2012 do 2016.).

www.magazinplus.eu