Dženeta Uzunalić (SDP) je nova vijećnica u Gradskom vijeću Visoko

Na 24. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko Dženeta Uzunalić preuzela je mandat buduće vijećnice. Ona je u Gradskom vijeću zamijenila Belmina Zukana koji je osvojio mandat u Federalnom parlamentu i tako kao naredna sa liste ubuduće će zajedno sa Admirom Babićem i Tarikom Halilovićem činiti Klub vijećnika SDP-a.

Dženeta Uzunalić je na prethodnim lokalnim izborima 2020.godine osvojila 258 glasova ili 18,86% i tako u ukupnom zbiru glasova završila na trećem mjestu. U međuvremenu SDP-u se pridružio i vijećnik Tarik Halilović koji je napustio PzP.

Trenutno Gradsko vijeće Visoko funkcioniše sa 24 vijećnika, jer se još čeka potvrda mandata za vijećnika SDA koji će naslijediti Emira Džafića koji je na proteklim Općim izborima osvojio mandat u Skupštini ZDK.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.