NaslovnicaPreporukaDženan Lončar...

Dženan Lončarević otkrio da mu je Dino Merlin dopustio da besplatno obradi njegove pjesme

Dženan Lončarević govorio je za srbijansku Novu.rs o obradama pjesama koje je snimao na početku karijere te otkrio koji su razlozi da to nastavlja raditi i danas.

Lončarević je na početku svoje karijere često je obrađivao pjesme svojih kolega, a pjevač se upravo proslavio obradom pjesme “A to mi nije trebalo”.

Kazao je kako muzičari najčešće ne prodaju svoja autorska prava, što je bio slučaj i s Dinom Merlinom koji mu je dopustio da besplatno obradi njegove hitove.

“U principu, kod mnogih važi pravilo da ne prodaju svoja autorska prava, odnosno da autori ne traže novac. Tako je bar bilo u mom slučaju jer mi niko nije prodao. Lijepo sam pozvao, pitao i dobio dozvolu. Tako je bilo i za Dinu Merlina”, kazao je pjevač.

Pojasnio je da je prije nego je prvi put obradio njegovu pesmu, pozvao bh. pjevača i dobio dozvolu.

“Više mu nisam tražio dozvolu, a nastavio sam da snimam njegove pjesme i nikada mi nije stavio zabranu”, kazao je.

Također, Lončarević je poručio i koji je razlog da i dalje nastavlja snimati obrade poznatih pjesama, uprkos vlastitim hitovima.

“Neću reći coveri jer je to egleska reč, ali obrade pjesama služe da im se produži vijek. Ja to radim isljučivo iz jednog razloga, ne zato što one ne valjaju, nego smatram da su negdje zapostavljene i želim da što više čuje za njih”, pojasnio je Lončarević.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.