Džeko poslao snažnu poruku: Nijedan gol ni rezultat nikada neće biti važniji od djece!

Oglasio se na Facebooku

Napadač Rome Edin Džeko oglasio se preko Facebooka i poslao snažnu poruku. 

Ona se tiče porodice za koju je Edin jako vezan. Danas je odlučio da joj posveti status.

“Za svoju porodicu sam oduvijek vezan, najjačim lancima, koji postoje na ovom svijetu. Moja porodica mi je sve i posebno sam osjetljiv na roditelje, pogotovo nakon što sam i sam postao otac.

Prošao sam mnoge stvari u životu i tužne i lijepe, ali uvijek sam znao da ima neko ko će mi čuvati leđa i sve što sam uspio uraditi u životu, to je zahvaljujući svojim roditeljima.

Danas sam ja otac i dok dolazim kući, poslije treninga i utakmica, imam samo jednu misao, kako ću zagrliti svoju djecu. Hvala ti oče što si mi pokazao kako se treba ponašati pravi otac, a ja se nadam kako sam te učinio ponosnim.

Nijedan rezultat, nijedan gol, ništa na ovom svijetu neće nikad biti moćnije, vrijednije i važnije od djece. Ja sam još vaš mali dječak i to ću uvijek biti.

Volim vas!”, napisao je Džeko.

Inače, on je status napisao povodom mjeseca roditeljstva u kojem UNICEF pravi niz aktivnosti kako bi se naglasio značaj poticanja roditeljstva i uključivanja očeva u odrastanje i razvoj djeteta.

Kada je u pitanju fudbalska karijera, Džeko se sa svojom Romom sprema za nastavak Serije A. Vučica prvi meč po povratku lige igra u srijedu navečer protiv Sampdorije.

Portal SportSport.ba