NaslovnicaBiHDžaferović za...

Džaferović zahvalio Bugarskoj za podršku putu BiH ka članstvu u EU i NATO-u

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ministra odbrane Republike Bugarske Dimitra Stoyanova. Razgovarano je o bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Bugarske, za koje je istaknuto da su jako dobri i prijateljski.

Razgovarano je o evroatlantskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući Džaferović je zahvalio Bugarskoj za snažnu podršku putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.

Tema razgovora je bila misija Althea, a predsjedavajući Džaferović je ocijenio pozitivnim i jako važnim učešće bugarskog kontigenta u okviru ove misije koja je jako bitna za stabilnost i mir u BiH kao i u regiji.

Posebna pažnja posvećena je nadolazećoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će se voditi rasprava o misiji Althea.

– Predsjedavajući Džaferović je istakao da su međunarodne vojne snage sastavni dio Daytonskog sporazuma, kao i da postoje relevantne i važeće odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojima se, bez vremenskih ograničenja, odobrava prisustvo EUFOR-a i NATO snaga u Bosni i Hercegovini u svrhu povođenja vojnih aspekata Daytonskog sporazuma – saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništvo BiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.