Džaferović i Komšić čestitali Uskrs kardinalu Puljiću i katolicima u BiH i dijaspori

(Patria) – Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitku povodom nastupajućeg Uskrsa.

“Vama lično i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, upućujem čestitke povodom velikog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u dobrom zdravlju, te u radosnom okruženju. Uskrs je blagdan koji slavi pobjedu života nad smrću, te nadu u bolje sutra, i kao takav ima snažnu i posebnu simboliku i u ovom teškom trenutku kada se ljudi u Bosni i Hercegovini i širom svijeta bore protiv pandemije. Vrijeme blagdana i u ovim vanrednim okolnostima omogućava vjernicima da prikupe novu duhovnu snagu za prevazilaženje izazova, te da osnaže ljubav i razumijevanje prema svojim bližnjima i komšijama, na dobrobit svih”, kaže se u čestitki Džaferovića.

Uskršnju čestitku je uputio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. 
 
“Eminencijo, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Uskrs. Ovaj najvažniji i najveći katolički blagdan ove godine, nažalost, dočekujemo u drugačijim oklonostima. Uvjeren sam se da će nam jedinstvo i posvećenost užem krugu porodice pomoći da prevaziđemo ovu krizu i da ćemo uskoro moći biti okruženi dragim ljudima. Moja najveća želja je da svi vi ostanete zdravo i da Uskrs u vaše domove donese novu nadu i blagostanje”, kaže se u čestitki Komšića.