Lokalne TemeCrna HronikaDvojica mladića uhapšena zbog droge u jednom danu u Visokom

Dvojica mladića uhapšena zbog droge u jednom danu u Visokom

Policija je u srijedu, 14. veljače 2024. godine, uhapsila dva mladića iz Visokog zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prvo hapšenje se dogodilo u 15,40 sati na izletištu Ravne, gdje je policija zaustavila A.O. (24) i pronašla kod njega paketić biljne materije koja podsjeća na marihuanu. A.O. je pokušao odbaciti drogu, ali je policija to primijetila i oduzela mu je.

Drugo hapšenje se dogodilo u 20,35 sati u mjestu Arnautovići, gdje je policija pretresla S.H. (24) i otkrila kod njega paketić praškaste materije koja podsjeća na speed, težine 4,30 grama. S.H. je dobrovoljno predao drogu policiji.

Oba uhapšena su odvedena u prostorije za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje su saslušani od strane dežurnog tužioca. Protiv njih će biti podneseni izvještaji zbog krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Policija nastavlja rad na suzbijanju prodaje i konzumiranja droge na području Visokog.

N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE