NaslovnicaZDKKulturaDvije noći sj...

Dvije noći sjajne zabave na Zenica Summer Festu: Bombaj štampa, Đuro i magija rock'n'rolla na Vranduku

Večeras (25.07.2019.) se u okviru ovogodišnjeg programa Zenica Summer Fest-a održava koncert bosanskohercegovačkog pop-rock sastava Bombaj štampa, osnovanog 1982. godine u Sarajevu, kao proizvod pokreta Novi primitivizam.

Koncert će se održati na Trgu Alije Izetbegovića od 20:30 sati.
Večeras posjetitelje ovog događaja očekuje odlična zabava i dobar provod uz pjesme Bombaj Štampe, a neizostavan je i humor Branka Đurića Đure, bosanskohercegovačkog glumca, redatelja i muzičara.

Organizatori Zenica Summer Festa uložili su sve napore i kapacitete kako bi i večerašnja ljetna noć u Zenici posjetiteljima ostala u lijepom pamćenju.

Sutra (26.07.2019.) se u okviru ovogodišnjeg programa Zenica Summer Fest-a održava Noć rock'n'roll-a na tvrđavi Vranduk.

„Noć rock'n'roll-a“ se ove godine održava po deseti put. Prošle, kao i ove godine, organizatori ZSF-a su prepoznali potencijal i bitnost ovog, sada već tradicionalnog događaja, te su ga uvrstili u svoj program.

„Noć rock'n'roll-a“ na tvrđavi Vranduk počinje u 19 sati. Za ovaj događaj organizatori su se potrudili obezbijediti, zajedno sa partnerom Zenicatransom, prijevoz autobusom od Zenice do Vranduka, sa polaskom u 17:00 sati ispred stadiona Bilino Polje.

Na ovoj desetoj večeri Rocka na Vranduku učestvovat će: Irnes Divjan iz Sarajeva, Taxi bend iz Zenice, Neki novi klinci iz Breze i Rock Up iz Zenice sa autorskim kompozicijama među kojima je i poema o Vranduku i sa jednom kompozicijom koju će otpjevati dvanaestogodišnja Farah Hasanović.

Ulaz na sve programe ZSF-a je besplatan.

 

Visoko.co.ba/Zenica Summer Fest

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.