NaslovnicaZDKDVD Zenica: O...

DVD Zenica: Obuka i polaganje ispita za nove polaznike

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planskim aktivnostima za 2022. godinu je realizovalo obuku i polaganje ispita  za nove polaznike koji su stekli zvanje dobrovoljni vatrogasac. Polaganja ispita za dobrovoljnog vatrogasca se održalo protekla dva vikenda u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, pred Komisijom formiranom od strane Kantonalne uprave CZ ZDK.
Obuka se provodila pod nadzorom Službe civilne zaštite Grada Zenica i Kantonalne uprave CZ ZDK. Nakon sprovedene obuke prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, a koja je trajala skoro pet mjeseci članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su polagali ispiti i to za: dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara. Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je položilo ukupno osam, dok je ispit za rukovodioca akcije gašenja požara položila dva članaI dvije članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.