Dva miliona za poticaje poljoprivrednicima u ZDK

683

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, usvojila Program utroška sredstava budžeta ZDK za poticaje u poljoprivredi za 2015. godinu, u iznosu od dva miliona KM

U skladu sa raspoloživim sredstvima, mjere podrške u poljoprivredi iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu su usmjerene za animalnu proizvodnju u iznosu od 580.000 KM, podršku biljnoj proizvodnji (535.000 KM), podršku prerađivačima poljoprivrednih proizvoda (155.000 KM), podršku otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda (147.000 KM), za kapitalna ulaganja (150.000 KM), podršku projektima iz poljoprivrede (306.000 KM), a u rezervi je planiran iznos od 127.000 KM.

Pravo na korištenje spomenutih sredstava ostvarivat će se prijavom na javni poziv, te ispunjavanjem općih i posebnih uslova usvojenih programom, kao i na osnovu uputstva o načinu poticanja poljoprivredne proizvodnje, koje će propisati Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.