Lokalne TemeDugo su i trajali / Na jednoj tački dnevnog reda raspao se...

Dugo su i trajali / Na jednoj tački dnevnog reda raspao se Klub Nezavisne liste za Visoko

Ovo zapravo i ne bi bila vijest da na protekloj 3. sjednici Gradskog vijeća Visoko nije došlo do interesantne situacije prilikom glasanja za poziv da članovi Upravnih i Nadzornih odbora stave svoje mandate na raspolaganje. Ishod glasanja je bio 21- ZA, 3- SUZDRŽANA. Ako znamo da je Nezavisna lista za Visoko na proteklim lokalnim izborima ostvarila šest mandata, onda i jasno vidimo da je na ovom primjeru došlo do pucanja njihovog Kluba vijećnika.

Kuriozitet u svemu je to što su isti ti članovi Upravnih i Nadzornih odbora postavljeni upravo od strane bivše gradonačelnice i “njenih” vijećnika u prošlom sazivu od kojih većina je obnovila mandate i za naredne četiri godine. Sasvim je jasno iz ovog primjera i potpuno slikovito prikazano kako je Amra Babić doživjela izdaju od nekada svojih najbližih saradnika. Također na ovom primjeru jasno možemo vidjeti i prepoznati buduće potencijalne preletače kao i urušavanje kompletne zaostavštine bivše vlasti. Zaključak na kraju se nameće sam od sebe. Nezavisna lista za Visoko i njen osnivač postaju irelevantan politički faktor u Visokom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE