Druženje učenika OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ i korisnika Dnevnog centra Visoko

Druženje učenika OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ i korisnika Dnevnog centra Visoko

U ponedjeljak, 19.12.2016. godine u Dnevnom centru u Visokom organizovano je druženje učenika osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ V.Čajno  i  korisnika Dnevnog centra u Visokom. Ovo druženje je drugo u nizu koje se organizuje povodom praznika, ranije kurbanskog Bajrama, a ovaj put povodom Mevluda, Božića i novogodišnjih praznika. Obezbijeđena su i podijeljena 35 paketića za korisnike u Centru koje su pripremili učenici škole.

U realizaciji ovih aktivnosti  svoj doprinos su dali  učenici, roditelji, nastavnici, menadžment škole “Musa Ćazim Ćatić”, fra Josip Ikić, sestra Anica, Prof. Midhat ef. Čakalović, GNRC Arigatou International,World Vision Zenica,UŽ” Mozaik” te  pedagog škole, predsjednica UŽ”Mozaik”. Koordinator GNRC za BiH: Ismeta Begić

Djeca su uživala u druženju i izradi novogodišnjih čestitki kojim će iznenaditi nekoga članova porodice. Kroz ovu saradnju rodile su se nove ideje za buduću saradnju i realizaciju aktivnosti, te uključenje učenika škola kao volontera u Dnevnom centru u Visokom.

Pored ovih aktivnosti, sutra će korisnici Dnevnog centra Visoko moći da uživaju u zimskim čarolijama u Visokom uz organizaciju prigodnog programa Općine Visoko i World Visiona Zenica, klizanju na ledu i toplom čaju na otvorenom.