NaslovnicaBiHPrivredaDruštveno ino...

Društveno inovativni projekti rješavaju probleme u Općini Konjic

U prostorijama Općine Konjic potpisani su ugovori između Fondacije Telemach i Fondacije Mozaik, te mladih predstavnika i predstavnica neformalnih grupa koji će na području Općine Konjic realizovati svoje društveno inovativne projekte. Ceremoniji je prisustvovao Vahid Alibegović, pomoćnik načelnika Općine Konjic koja kontinuiranom saradnjom sa Mozaikom podržava generacije poduzetnih mladih ljudi. U Općini Konjic mladi će da obnove igralište za djecu, urede prostoriju za mlade pri Domu kulture, unaprijede turističku ponudu audio vodičem i uvedu informisanje građana i turista o redu vožnji u javnom saobraćaju.

Hajdi Mostić, predsjednica upravnog odbora Fondacije Telemach, naglasila je kako kompanija Telemach od svog osnivanja društveno odgovorno djeluje na području BiH, iz čega je i nastala potreba da se osnuje Fondacija Telemach kao sljedeći korak unapređenja i razvoja zajednice u kojoj posluje kroz stratešku i dugoročnu posvećenost zahtjevnijim projektima. Ponosna je na saradnju sa Fondacijom Mozaik koja je zaključena u Općini Konjic, prvoj od općina u kojima će Fondacija Telemach podržati projekte mladih.

Vesna Bajšanski Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik, zahvalila se donatoru i Općini Konjic i osvrnula se na 10 godina saradnje sa mladima širom BiH kroz program Omladinske banke. Istakla je kako je upravo to iskustvo dokaz da mladi nisu problem nego potencijal i rješenje za bolju BiH.

Vahid Alibegović, pomoćnik načelnika Općine Konjic, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Mozaikom i Fondacijom Telemach, čestitao mladima na zalaganju za zajednicu i naglasio da će Općina Konjic nastaviti da podržava mlade.

Amina Madžak, članica projekta kojim se obnavlja prostor za mlade u Domu kulture izjavila je kako je ovo prvi projekat i iskustvo za njenu grupu, zahvalila se na podršci donatorima, te izrazila želju za nastavkom saradnje i na budućim projektima.

Ove godine, kroz M-zonu i Omladinske banke Fondacije Mozaik, mladi širom BiH provode 171 projekat u svojim zajednicama kako bi riješili neke od društvenih problema, a Fondacija Telemach se pridružila donatorskoj podršci finansirajući 9 projekata u 6 općina i gradova.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.