NaslovnicaBiHPrivredaDruštvena odg...

Društvena odgovornost domaćih kompanija: Alma Ras i u Visokom počela proizvodnju zaštitnih maski

Pandemija korona virusa koja nije zaobišla ni našu zemlju pokazala je i da u ovoj mali državi postoje itekako društveno odgovorne, ali i kvalitetne kompanije, koje su svoju proizvodnju i osoblje podredili što lakšem prolasku kroz ova krizna vremena. Jedna od takvih je i kompanija “Alma Ras” koja je ovih dana počela sa proizvodnjom zaštitnih maski, ali i na brojne druge načine pomaže u ovim teškim vremenima.

“Od samog početka pratili smo situaciju u regionu i državi, te u skladu s tim donosili odluke. Kako bismo dali svoj doprinos u borbi protiv ovog virusa, odlučili smo dio proizvodnje usmjeriti na proizvodnju maski. Proizvodimo maske od materijala koji po karakteristikama zadovoljava potrebe i u nestašici na tržištu, odmah ih stavljamo na raspolaganje. Također, naša kompanija je u toku nabavke respiratora koji će pokloniti zdravstvenom sistemu u BiH. Sredstva su uplaćena i očekujemo isporuku, a pomoć pružamo i na brojne druge načine”, kazao nam je Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije “Alma Ras”.

Proizvodnja zaštitnih maski u kompaniji “Alma Ras”

50.000 zaštitnih maski bit će donirano poslovnim subjektima čiji je rad prijeko potreban, kao i lokalnim štabovima civilne zaštite, zdravstvenim ustanovama i poslovnim partnerima koji rade s kupcima, ali i bh. građanima.

“Naše kapacitete ustupili smo i Federalnoj upravi civilne zaštite, ukoliko se ukaže potreba za dodatnim šivanjem. Poduzeli smo sve neophodne mjere za zaštitu naših uposlenika, a u cjelokupni proces uključeno je 100 radnika od ukupno 1.200 na nivou cijele kompanije i to na četiri proizvodne lokacije: Visoko, Olovo, Careva Ćuprija i Srebrenica. Znači, trenutno radimo samo na šivanju maski, jer nam je najvažnije stvoriti idealne uslove, prema donesenim mjerama od nadležnih, za naše usposlene kako bismo spriječili eventualno širenje zaraze”, poručio je Memagić.

 

Visoko.co.ba/Nusret Smajović

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.