Drugovi i drugarice iz SDP-a izdali ste i ono malo glasača u Visokom što imate

Nije to tako davno bilo kada su pred kućna vrata SDP-ove zastupnice u Federalnom parlamentu Jasmine Zubić dolazile mafijaške poruke u obliku ljubičaste torte. Nije davno bilo kada se javno pozivalo na linč iste zastupnice zbog navodnog opstruiranja glasanja za “visočku vodu” u Federalnom parlamentu i kada su se ismijavale njene inicijative stare preko 20 godina o liječenju Visočana u Sarajevu (ni danas se ne liječimo u Sarajevu nego primarno u Zenici). Ne tako davno ali tada iz vijećničkih klupa SDA mrziteljica SDP-a je upozoravala je na to kako Jasmina Zubić uzima dvije plate, jednu iz Slobodne zone Visoko, a jednu kao zastupnica u Federalnom parlamentu. Svježa su sjećanja Dejana Šćepanovića o najdirektnijim prijetnjama zbog njegovog djelovanja i suprotnog mišljenja o vlasti u Visokom za period od 2012. Još svježija su sjećanja Belmina Zukana i Admira Dedića vezano za nasilničko upadanje u prostorije i fizičke prijetnje bivšeg člana te partije.

Donedavno se vodio sudski spor u kojem je namjera bila istjerati SDP iz njihovih prostorija, a što je nekoliko mjeseci i zaživjelo. SDP je iz njihovih prostorija istjerivala politički istrošena i iskorištena osoba koja danas iz vlastitih interesa podržava javno Denisa Bećirevića.

Prije četiri godine nakon što je od strane vlasti zabranjeno održavanje tribine SDP-a u velikoj sali Gradske uprave, nakon što im nisu dali bilo koje prostorije u gradu da se održi tribina na kojoj je gost bio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kada su im i struju isključivali, isti taj predsjednik SDP-a prisutnim drugovima koji su na kraju u zatvorenom i neuslovnom Hotelu Visoko održali tribinu, obratio se slijedećim riječima:

Ne mogu da vjerujem, da smo mi danas u 2017.godini i da danas otvaramo tribinu SDP-a i kažemo hvala vam na hrabrosti, da ste imali hrabrost da dođete ovdje. Ja se samo pitam gdje smo, gdje ide ova država!? Gdje nas vode ove “demokrate” koje su nam tamo neke 1990. upalile svjetlo demokratije!? Ovo pokazuje da one stare narodne izreke i imaju svoj smisao, znate ono: vuk dlaku mijenja, a ćud nikad. Možete vi promijeniti dres, onaj neki zeleni za neki “demokratski”, al ostane ćud. Ne mogu ljudi da shvate da kod nekoga ne pale ucjene. Koga ne možete prepast time što ga pozovete da, da izjavu u Federalnu upravu policije. Ne možete ga prepast time zato što ga prisluškujete. U nas demokratija traje samo do onog trenutka kad nije u kontru tebi. Dok je u korist onda je demokratija. Nije baš demokratija da možeš radit šta hoćeš i ponašat se kako hoćeš. Moramo reći da se niko ovako ne može ponašati ni prema SDP-u ni prema kome drugo. U Banja Luci nas niko krivo nije pogledo, a ovdje ne možemo da održimo tribinu!? Boga mi možemo se volit ili ne volit, ali ova zabrana, ovaj pokušaj da se zabrani, a evo vidite da opet zabrana nije uspjela, tribina se održava, više govori, o njima nego o tebi Jasmina, ne trebaš se sekirati.

Iz svega rečenog od strane predsjednika SDP-a Nermina Nikšića uz prethodno nabrojane činjenice jasno možemo vidjeti da je danas SDP u Visokom “u kontri” i u suprotnosti sam sebi i da predsjedniku SDP-a demokratija traje samo do onog trenutka do kad nije u kontru njemu, a kad je korist onda mogu i dojučerašnji zabranjivači socijaldemokratije u Visokom i na službene internet stranice i društvene mreže SDP BiH.

E pa neka vas je stid i sram drugovi i drugarice, svojim licemjernim ponašanjem zaslužujete da vam se oduzmu prostorije, da 2024. ne pređete izborni prag ili još bolje i možda politički najpragmatičnije bi bilo da predate SDP drugarici koju citirate i promijenite SDP u Visokom iz temelja.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.