Drugo mjesto na internacionalnom turniru CoD2 za Đulić Namika i tim Unexpected

U periodu od 15. do 20. novembra 2017. godine, Namik Đulić,  kapiten CoD reprezentacije BiH, i njegova ekipa Unexpected uzeli su učešće na internacionalnom turniru CoD2, koji se održao u Minhenu.

Ekipa Unexpected, koju čine Đulić Namik, Din Šut, Almin Zolota, Amil Čohadžić i Bakir Bećović, je jedina predstavljala Bosnu i Hercegovinu, a uspjeli su ostvariti i zavidan uspjeh. Od ukupno 24 ekipe, Unexpected-ovci su osvojili drugo mjesto, a prilikom samog igranja prisutne su ostavljali bez riječi zahvaljujući privrženosti koju imaju prema igri Call of Duty2.

U toku trajanja turnira, situacija je bila veoma nepredvidiva. Prvi dan je za ovu ekipu prošao odlično jer su imali 2 osvojene pobjede, te su završili prvi u grupi i plasirali se u playoff. Međutim, u subotu se sreća okrenula protiv njih i zbog tehničkih problema su izgubili i tako iz ‘winner bracket”-a, prešli su u “loser bracket”. Narednog dana, tim Unexpected je napravio ono što do sada niko nije, sa dna su uspjeli doći do vrha, odnosno iz „loser bracket“-a su se plasirali u grand finale turnira. Nedjelja je zasigurno dan koji će im posebno ostati u sjećanju, što zbog tog što su osvojili drugo mjesto u finalu ovog prestižnog turnira, ali i zbog toga što su igrali neprekidnih 16h i izbacili čak 6 timova, od kojih su 4 bila veliki favoriti.

Za visoko.co.ba., Đulić kaže: “Mi smo pokazali naš bosanski inat i našu snagu, i da je moguće sa dna doći do vrha, a upravo to smo mi postigli. Osvojili smo lijepu novčanu nagradu, a pored toga smo se i lijepo proveli u Minhenu, stvorili nova prijateljstva.”

Sljedeći cilj ove ekipe je osvajanje turnira, koji će se održati u Zagrebu u 3. mjesecu naredne godine, ali ovaj put će učestvovati najmanje 32 ekipe, a sama tehnička oprema će biti mnogo bolja, kao i nagrade. Đuliću i timu Unexpected želimo mnogo sreće u budućim takmičenjima!

visoko.co.ba