Drugi dan festivala u znaku nastupa Gorana Karana

Danas (petak, 21.juni) na rasporedu je drugi dan Ljetnog festivala „Summer SolsticeFestival“ (SSF) u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, a iz Fondacije su i za danas pripremili izuzetno bogat program, koji počinje već od 13:00 sati kada će joga učitelj iz Indije, Devi Mohan održati workshop.

Od 15:00 do 17:00 sati planirano je predavanje u Multifunkcionalnoj Sali parka, gost predavač je KenRohla iz SAD-a, a tema „The Physics ofConsciousness“. Nakon predavanja, a od 17:30 sati na Ljetnoj pozornici će nastupiti članovi „Hare Krishna“.

Od 17:30 planiran je nastup Dave Norwoodsa (SAD) i koncert meditativne muzike „Pane Drum – MeditativeMusic“. Nakon Davea, a od 18:00 sati nastupa PeterFinc iz Švicarske, a riječ je o Soularpower koncertu, što će biti i drugi nastup ovog Švicarca, koji je na festivalu nastupao i prošle godine.

Prije glavnog dijela današnjeg programa, a od 19:00 sati nastupit će Swami Gurudeva iz Indije, dok je zvijezda večerašnjeg programa veliki, dugogodišnji prijatelj Fondacije i čovjek za kojeg bi se moglo kazati da je, ne gost, već domaćin na festivalu, Goran Karan i „Vagabundo bend“.

ULAZ NA SVE POMENUTE DOGAĐAJE JE POTPUNO BESPLATAN!

Pokrovitelji festivala su Vlada Zeničko – dobojskog kantona i Grad Visoko, a sponzor Vispak.