Drastično zahlađenje: Temperature padaju za 20 stepeni, a bit će i snijega…

PRIPREMITE SE NA DRASTIČNO ZAHLAĐENJE: Temperature padaju za 20 stepeni, a bit će i snijega…

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom ili pljuskovima.

Nešto više padavina prije podne u sjevernim područjima. Poslije podne, padavine u većem dijelu zemlje. U višim područjima slab snijeg. Krajem dana, u zapadnim područjima postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, a dnevna između 6 i 16 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a dnevna između 4 i 13 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u višim područjima može provijavati i slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, a dnevna između 6 i 16 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U višim područjima, kiša će postepeno prelaziti u sunježicu i snijeg. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a dnevna između 9 i 18 stepeni.

SB