Dragan Marković: Protiv Litvanije ćemo igrati rasterećeno, za publiku

549

“Sve što smo obećali, izvršili smo. Rekao sam da me ne zanima matematika i da ćemo plasman u baraž riješiti prije zadnje utakmice. Tako je i bilo. Protiv Litvanije ćemo igrati rasterećeno, za publiku, ali sa željom da pobjedom okončamo kvalifikacije – izjavio je za Fenu selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković, koji je u Tuzli tokom dana bio gost nekoliko medijskih kuća.

Ponovio je da su Zmajevi borbenom i smišljenom igrom pobijedili Slovake, najveće rivale u kvalifikacionoj grupi.

Za nedjeljni dvoboj s Litvanijom Mejdan će ponovo biti krcat ljubiteljima rukometa. Izbor Tuzle za “gnijezdo Zmajeva“ bio je pun pogodak Stručnog štaba reprezentacije.

Navijači Fukare pripremaju posebnu scenografiju. Njima su ulaznice obećane po nižoj cijeni i doći će ih više stotina. U dvoranu Mejdan ući će sat i po prije početka utakmice i, kako obećavaju, stvorit će “brazilsku atmosferu“.

Dragan Marković i njegov pomoćnik Zuhdija Korkarić, s druge strane, obećavaju spektakl, kako bi se igrači zahvalili navijačima na sjajnoj podršci tokom kvalifikacija.

Stručni štab će u nedjelju dati priliku i nekim igračima s manjom reprezentativnom reputacijom. Ipak, neće dopustiti da Litva u Tuzli pokvari radost Zmajeva.

Za subotu u 13 sati u Pres klubu Mejdana zakazana je konferencija za novinare na kojoj će Marković i saradnici, te igrači, govoriti o susretu s Litvanijom, ali i cijelim kvalifikacijama.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Litvanija igra se u dvorani Mejdan u nedjelju, 17. januara, s početkom u 20.15 sati.

Utakmicu sude Miloš Andorka i Robert Hucker iz Mađarske, dok je delegat EHF Ivan Dolejs iz Češke.

TRENUTNA TABLICA GRUPE A

Bosna i Hercegovina 5 4 1 0 156:130 9

Litvanija 5 12 2 1 144:125 6

Slovačka 5 2 1 2 136:120 5

Kosovo 5 0 0 5 123:184 0

Posljednje, 6. kolo

TUZLA: Bosna i Hercegovina – Litvanija (20.15)

ĐAKOVICA: Kosovo – Slovačka (17).

Komentari

komentara