Dragan Marković posebno zadovoljan Lončarem i Sivićem

Turnir u Bugojnu je velika stvar za rukomet, reprezentaciju i državu

526

Podršku mladoj selekciji BiH na Trećem međunarodnom rukometnom turniru, koji se igra u Bugojnu, dao je svojim dolaskom i Dragan Marković, selektor rukomentne reprezentacije BiH.

“Velika stvar za sve nas, za rukomet i reprezentaciju, je da se održava jedan ovako kvalitetan turnir, sa ovakvim kvalitetnim sudijama. Mislim da se na ovome gradi budućnost i reprezentacije i države i svega zajedno” rekao je Marković.

Uz konstataciju da se „uvijek može igrati bolje“, Marković je istakao da je posebno zadovoljan igrom dva debitanata koje je pozvao u „A“ reprezentaciju.

“Vidjeli ste da su Lončar, na strani lijevog beka, i mladi Adnan Sivić, desni bek, odlično igrali tako da su opravdali moj poziv, što je meni jako drago. Znam da je veliki pritisak kad selektor dođe, ali su, ipak, u utakmici s Makedonijom dali svoj maksimum. Danas sam pozvao u reprezentaciju i golmana Bojića, i njih trojica će debitovati u „A“ reprezentaciji  prvi put, tako da je to sigurno velika stvar za nas”, naglasio je selektor.

Danas (subota) je treći dan turnira u Bugojnu, a bit će odigrane četiri utakmice: Srbija – Makedonija, Bosna i Hercegovina – Slovačka, Slovenija – Katar i Poljska – Hrvatska.

Protekla dva dana kadetska rukometna selekcija BiH, predvođena selektorom Jasminom Mrkonjom, odigrala je na turniru u Bugojnu tri utakmice.

U četvrtak su poraženi od reprezentacije Poljske (41:31), dok su u petak odigrali neriješeno s Katarom (32:32).

Pravi podvig napravili su sinoć u utakmici s ekipom Makedonije koju su, u neizvjesnoj borbi do samog kraja, pobijedili (34:33).

Selekcija BiH je igrala u sastavu: Bečak, Nježić, Mehić (3 gola), Živanić, Đorđević (4), Jarak, Bojić, Hamidović, Lončar (8), Muhić, Perić, Bašić (9), Šešić (2), Sivić (4), Đurić, Uljarević (4).

Pravdu na terenu dijelio je sudijski par: Matija Gubica i Boris Milošević (Hrvatska), a delegat je bio Robert Alibegović (BiH).

visoko.ba/Fena

Komentari

komentara