Dr. Zo u subotu promoviše svoj novi single “Biblioteka”

Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr. Zo najavljuje premijeru svog novog singla. Na ovom projektu sarađivao je sa mladim izvođačem Armenom Strikovićem. Kako otkrivaju, početak ove lijepe i pomalo neobične muzičke priče, desio se u Gradskoj biblioteci Visoko. Rodila se ideja pokloniti Svjetskom danu knjige veću pažnju, 23. aprila kada se simbolično obilježava Dan knjige. UN-ova organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO, obilježava ovaj dan uz pomoć brojnih izdavača, učitelja i stručnjaka za komunikacije.

Svojim singlom koji nosi simboličan naziv “Biblioteka” Dr. Zo želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promovisanje izdavaštva i zaštitu intelektualnog vlasništva.

“Ideja za spoj knjige i muzike nametnula se u pokušajima da se obilježavanje jubilarnih 75 godina visočke ustanove obilježi tako što se se napraviti iskorak koji će ostati trajnije upamćen”, otkriva Hodžić.

Premijera je zakazana za subotu, 23.4. u 13h na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Visoko.co.ba/Hayat

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.