Dr. Zlatko Handžić: U Visokom je do sada ukupno aplicirano 10.796 vakcina

850
Dr. Zlatko Handžić, direktor Doma zdravlja
Dr. Zlatko Handžić, direktor Doma zdravlja

U Visokom je u JU “Dom zdravlja” zaključno s jučerašnjim danom, odnosno četvrtkom, ukupno aplicirano 10.796 vakcina.

“Vakciniranih je 6923 prvom dozom a 3873 je primilo i drugu dozu. Petu sedmicu zaredom nastavljamo vakcinaciju bez prethodne najave. Vakcinacija je za sve starije od 18 godina svaki radni dan u terminu od 12 sati do 19 sati, a u dane vikenda u terminu od 7 sati do 14 sati.”, kazao je dr. Zlatko Handžić, direktor Doma zdravlja Visoko za naš portal.

Prema njegovim riječima, proces vakcinacije se odvija željenim tokom, ali i da je Visoko jedan od prvih gradova gdje su otvorena vrata za vakcinaciju bez najave.

“Također, i po broju stanovnika i apliciranih doza Visoko se nalazi među gradovima gdje je vakcinacija poprilično uspješna”, dodao je dr. Handžić za Visoko.co.ba.

U kratkom razgovoru za naš portal, direktor Doma zdravlja Visoko je još jednom pozvao građane da dođu na vakcinaciju, jer vakcina ima u dovoljnom broju, a proces teče nesmetano i moguće je svakodnevno, pa i vikendom, doći i vakcinirati se bez prethodne najave.

“Pozivamo stanovništvo da se odazove pozivu na vakcinaciju jer je to uz poštivanje epidemioloških mjera trenutno najučinkovitiji način za suzbijanje pandemije COVID 19.”, istakao je dr. Zlatko Handžić, direktor Doma zdravlja Visoko.

N.Kavazić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara