Dr.Semir Sam Osmanagić “Faraoni nisu imali znanja izgraditi piramide”

Intervju tjedna: dr.Semir Sam Osmanagić “Faraoni nisu imali znanja izgraditi piramide”

Izvor: istragram.hr

Dr.Semir Sam Osmanagić autor je 16 knjiga prevedenih na 17 jezika. Jedan je od vodećih svjetskih znanstvenika po temama iz prapovijesti posebno misterioznih megalita, velikih fino obrađenih kamenih konstrukcija za koje ni danas ne postoje transportna rješenja. Njegovo radno mjesto je cijeli svijet, adresa je Houston, SAD a posebno se posvetio analizi piramidalnih objekata u rodnoj Bosni, u Visokom blizu Sarajeva. Doktorirao je povijest Maya a njegova predavanja su izvanredno posjećena. Kako se priprema njegov skori dolazak u Opatiju, IstraGram.hr Vam donosi ekskluzivni intervju sa ovim znanstvenikom.

Doktore Osmanagiću, hvala Vam za Intervju tjedna IstraGram.hr

Naš običaj je postaviti našim sugovornicima sedam pitanja:

1.

Odmah iza Poreča, na trokutu naselja Valkarin, Dračevac i Fuškulin, nalazi se desetak sličnih, skoro jednakih brežuljaka. Svim tim brežuljcima vrhovi su zaravnjeni, što potvrđuje mjesto postojanja prethistorijskih objekata.

Možete li postaviti tezu o kakvim je objektima riječ? Vi ste trenutno vodeći znanstvenik po pitanju megalita u svijetu.

Mordele i Picugi sam posjetio 2007. Najrpije da kažem šta oni ne predstavljaju:

  • nije riječ o piramidama
  • na brežuljcima nisu stečci
  • nije riječ o građevinama Ilira, barem ne onih koje opisuju službeni povjesničari
  • ovo nisu gradine, utvrde
  • nije riječ o grobnicama

Da se vratim na vaše pitanje. Ovdje je riječ o vještačkim konusnim uzvišenjima, tumulusima. Tri su najmoćnija geometrijska oblika kada je riječ o pojačavanju i fokusiranju energije: četverostrana piramida, konus i sfera. Ovi tumulusi su gotovo sigurno bili pojačivači suptilnih podzemnih energetskih izvora. Energetske potentne tačke stvaraju podzemni vodeni tokovi (negativni ioni), željezna ruda (elektromagnetizam), kvarcni kristal (transforamcija energija kroz piezzoelektrični efekat), lay lines (podzemne energetske linije kozmičkog porijekla) i sl. Primjera radi, u slučaju bosanskih piramida imamo prisustvo svih ovih elemenata. Nadalje, elementi sakralne geometrije su prisutni u dimenzijama i rasporedu. To mogu biti geometrijski oblici (trokut, heksagon i dr.), ali i brojevi Pi (3,14) i Fi (zlatni presjek 1,618). Svi ovi elementi pojačavaju energije.

Ovi pojačivači energije bi uticali na poboljšanje ljudskog zdravlja i regeneraciju organizma, razvoj duhovnih čula, unapređenje molekularne strukture vode i hrane, dizanje imuniteta, itd.

Drugi aspekt je astronomski. Obično bi raspored vještačkih uzvišenja bio indikativan i upućivao bi na konkretnu zvjezdanu konstelaciju.

Treći aspekt vezan je za megalitne strukture. Ponovo imamo astronomski element, ali i orijentaciju prema stranama svijeta, praćenje kretanja sunca (solsticij i ekvinocij) te mjeseca (četiri lunarne faze). Prisutnost ovih elemenata govori o naprednim astronomskih i geodetskim znanjima originalnih graditelja.

Nažalost, još nisam vršio mjerenja energetskih fenomena u Istri, ali imam namjeru. Tada ćemo znati više.

2.

Biranje lokacija izgradnje takvih i sličnih objekata nije bilo slučajno. Od kuda drevnim graditeljima znanje? Prije više od 4.000 godina čovjek je gledao u nebo, ali što je okom mogao vidjeti?

Posljednji vremenski period megalitnih civilizacija je 5.000 – 8.000 godina unatrag. Ova lokacija nije samo 4.000 godina stara. Ne mislim da je starija od kraja zadnjeg Ledenog doba (12.000 godina), jer bi otapanje leda i veliki plimski valovi, zbog blizine Jadranskom moru, zbrisali sve megalite. Dakle, građeno je unutar Neolita. Ove megalitne civilizacije, s identičnom tehnikom gradnje, sreću se od Uskršnjeg otoka i Perua, preko Bolivije, Centralne Amerike i Južne Afrike, do Egipta većeg dijela Europe sve do Sibira, Vijetnama i Kambođe. Ovdje je riječ o megalitnim krugovima, menhirima, dolmenima, koncentracijama kamenih kugli, stepenastim piramidama itd. Zaključak: ili je riječ o super civilizaciji ili odličnoj komunikaciji među naprednim ljudskim zajednicama.

3.

Piramide u Egiptu su velika svjetska turistička atrakcija. Vi koji ste prošli sve kontinente svijeta, ako ne griješim osim Antarktike, javno predstavljate tezu da su piramide svugdje i da pripadaju nekom drugom dobu, civilizaciji kojoj su koristile kao energetske mašine. Čime potvrđujete Vašu tezu?

Svijet prošlosti je bio svijet piramida. U svojoj knjizi ‘Sve piramide svijeta…’ (besplatno čitanje: http://www.knjige.semirosmanagic.com/books/sve-piramide-svijeta-i-bosanska-dolina-piramida.pdf) opisao sam svoja istraživanja piramida od Kine, Indonezije, Kambođe, preko Mauricijusa, Egipta, Sudana, Kanara, Španije, Italije, Perua, Bolivije, Hondurasa, Salvadora, Belizea, Guatemale, Meksika i SAD do Bosne i Hercegovine. Najstarije piramide su ujedno i najveće i superiorne, građene po vrlo preciznim kriterijumima. Tu je geometrija, energetsko potentni materijali (pješčar, krečnjak, vulkanski kamen), kvarcni kristal, vodeni tokovi, podzemni prolazi, rezonantne komore, lokacije iznad raskršća vulkanskih linija, elementi sakralne geometrije i sl. Krajnji rezultat je i nova definicija piramida: piramide su energetske mašine koje pojačavaju postojeće energetske izvore kreirajući vrlo specifične frekvencije ultrazvuka, elektromagnetizma, električnog polja, Šumanove rezonance… Ljepota je u tome da ovu tvrdnju dokazujemo mjerenjima znanstvenim instrumentima.

4.

Treće pitanje započeli smo sa konstatacijom da su piramide u Egiptu “velika svjetska turistička atrakcija”, možda da se sada ispravimo sa “velika svjetska turistička obmana”? 

Jer ako su starije od Egipćana, a oni ih predstavljaju kao njihovih ruku djelo, to bi svakome bilo jasno da se radi o obmani.

Navodno je i Sfinga starija od piramida?

U Egiptu sam posjetio 155 piramida (nema ih 118 kako tvrdi Wikipedija). Vi referirate na tri genijalne piramide na platou Gize. One su starije od zadnjeg potopa, dakle više od 12.000 godina, kao i sfinga. El Mamnun je, nasilnim putem, prije 1.200 godina pronašao morsku sol i morske školjke u donjim nivoima tzv. ‘Keopsove’ piramide što je značilo da je ona već bila podignuta prilikom zadnjeg plimskog vala uzrokovanog topljenjem leda. Faraoni Treće, Četvrte i Pete dinastije nisu imali znanja da dizajniraju i izgrade te veličanstvene monumente. Egiptologija je protraćila 200 godina. 

5.

Na Europskom kontinentu, u Bosni i Hercegovini, kraj Sarajeva u mjestu Visoko se nalazi, po Vama najveća piramida na svijetu. Ako je to točno, ne mogu se sjetiti važnijeg europskog objekta osim Stone Henge? Tu su Rim, Pariz i London u dugoj čekaonici bitnosti i značaja. 

Jesu li Britanci, Njemci i Francuzi priznali postojanje bosanskih piramida? Jer ako nešto možeš pogledati i opipati, što im drugo preostaje?

Bosanska piramida Sunca je, po dosadašnjim iskopavanjima, već na 270 metara visine. Ne možemo kopati niže prema temeljim, jer su na obroncima piramide podignute privatne kuće. Keopsova je ‘stala’ na visini od 147 metara. Ipak, nije isključeno da će još i veće piramide biti otkrivene, možda u Amazonu, na dnu Pacifika ili Karibskog mora.

Tri bosanske piramide (Sunce, Mjesec, Zmaj) formiraju pravilan istostranični torkut s udaljenošću po 2.170 metara između njihovih vrhova. Piramide i obližnji vrhovi imaju primjenjeni zlatni presjek (piramide Sunca, Ljubavi, uzvišenje Četnica i Krtnica). Piramide formiraju Cvijet života (‘Flower of Life’) koji je kosmički obrazac života. Na njima mjerimo niz energetskih fenomena. Dva najinteresantnija su: energetska zraka koja ide kroz vrh Bosanske piramide Sunca frekvencije 28 kHz, koja je fokusirana, kontinuirana, električna po prirodi, i pojačava se što se više udaljava od vrha piramide.

Riječ je o skalarnim valovima koje je izučavao prije 120 godina Nikola Tesla a danas ruski kvantni fizičari. Skalarni valovi (ili Torziona polja) se kreću brže od brzine svjetlosti i idealan su medij za prijenos energije, odnosno informacija. Drugi fenomen je ljekovitost energije u tunelima ispod piramida. Do sada smo imali stotine i stotine ljekovitih svjedočanstava.

Zašto nas napada kulturni establišment? Zato što ovim projektom rukovodi nezavisna neprofitna Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, a ne pijuni engleskih i njemačkih elita.

6.

Dr. Osmanagiću, postoji li mogućnost da se zbog Vaših teza, dokazivanja i predstavljanja Vaših istraživanja, ispravnim znanstvenim metodama pokrene revizija povijesti koju nam danas tumače i upisuju u udžbenike?

Jer onda je postojalo znanje prije “početka”?

Kada promjenite početak, sve ostalo što slijedi mora da se mijenja. Povijest je već promjenjena samo što  tvrdoglavi, konzervativni i egoistični arheolozi i historičari toga nisu svjesni.

7.

Covid19 je nastao slučajno ili ga je čovjek napravio? Zarobljenici smo izolacije od ovog nevidljivog neprijatelja. Što nas sve može očekivati u budućnosti ako ovisimo o jednoj tržnici i jednom šišmišu, čimpanzi? Restart? Čipiranje? Novi centri moći ili demonstracija onih koji to jesu, da se ne zaboravi?

Prije proglašenja vanrednih stanja u našim državicama, dao sam intervju sarajevskoj televiziji Face Tv a video na youtube je imao milion i šesto hiljada pregleda (https://www.youtube.com/watch?v=1x3M87I0b2E&t=100s). Svi moji stavovi vrijede i sada: Korona je projekt, riječ je o modificranom virusu iza kojeg stoji institut kojeg finansira Bill Gates, vlade SAD ili Velike Britanije ne odlučuju o ovome, Svjetska zdravstvena organizacija je u službi ciljeva javno-privatnog projekta koji dovodi do porobljavanja čitavog Planeta. Sada su mehanizmi uspostavljeni u svim državama. Vlade nisu svjesne u koje su kočije upregnuti. Nadajmo se da će glas slobodumnih biti jači, a pritisak većine, koja bi se trebala osvjestiti i nadvladati strah, ojačati. Treba biti proaktivan, a moji prijedlozi su izneseni u skorašnjim video zapisima kao ovaj: https://www.youtube.com/watch?v=JuU1tzjPtR0

VODEĆI SVJETSKI VIRUSOLOG POTVRDIO TVRDNJE DR. OSMANAGIĆA O NEGATIVNIM IONIMA (“Zabranjeni video”)

Prof.dr. John S. Oxford naučnim eksperimentima potvrdio da nagativni ioni uništavaju 100% svih postojećih i BUDUĆIH virusa u eksperimentu iz novembra 2019. Koncentracijom od 50.000 negativnih iona po kubnom centimetru profesor Oxford je dokazao da je uništavanje proteinskog omotača virusa trenutno. Koncentracija negativnih iona u …www.youtube.com

Poštovani doktore, hvala Vam za ovaj ekskluzivni intervju našem portalu IstraGram.hr

v.d. Glavnog urednika:

Robert Marušić