Dr. Osmanagiću uručeno priznanje “Dnevnog avaza” za ličnost godine

DR. OSMANAGIĆU URUČENO PRESTIŽNO PRIZNANJE „DNEVNOG AVAZA“ ZA LIČNOST GODINE

Osnivač i direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ dr. Semir Osmanagić u srijedu 13.januara 2021.godine je bio u posjeti „Dnevnom avazu“, a ovaj posjet je bio prilika i za uručenje nagrade, koju je od kolegija najtiražnijeg bh.dnevnog lista za domaću ličnost godine, dobio upravo dr. Osmanagić.

– Nama je izuzetna čast da ugostimo dr. Osmanagića i uručimo mu priznanje za domaću ličnost godine. Odluka je ove godine bila laka, Vaš angažman u protekloj, kao i ranijih godina je pokazao da vodite projekat koji je izuzetno koristan za BiH i njene građane. To je jedna pozitivna priča koja je u posljednjih godinu dana dobila i globalnu promociju dolaskom vodećih svjetskih sportskih zvijezda i uvjereni smo da ćemo i u budućnosti iz Vaše Fondacije i od Vas lično dobivati dobre, zanimljive, važne i korisne vijesti, ne samo za Visoko već i za cijelu BiH. U ime kompanije „Avaz“, u ime redakcije „Dnevnog avaza“, u ime novinara i urednika koji Vas prate godinama, ja Vam još jednom čestitam i želim da uspjeh koji ste do sada ostvarili i proširite. – kazao je Tarik Lazović, glavni i odgovorni urednik „Dnevnog avaza“, te uručio prestižnu nagradu „Avazov zmaj“, dr. Osmanagiću.

Uručenje nagrade iskorišteno je i za obilazak redakcije i razgovor s novinarima, a nakon što mu je uručena nagrada, dr. Osmanagić je dao i kratku izjavu.

– Izuzetna je čast primiti jedno ovakvo priznanje od našeg najtiražnijeg lista, jednog od najvažnijih brendova u BiH i svijetu “Dnevnog avaza”. Moja zahvala ide vašoj redakciji i vašem uredništvu. Iz Visokog i Bosanske doline piramida su u vašu redakciju uvijek dolazile pozitivne i afirmativne vijesti i mislim da je to važno u vremenu kada smo okruženi nemilim i negativnim energijama. Mi ulažemo velike napore u ovaj projekat i pokazujemo da se vlastitom, privatnom inicijativom nevladinog sektora može uraditi puno na poboljšanju imidža naše zemlje. Mi ćemo nastaviti s takvim aktivnostima, pokazujući da ima svjetla i da naša mladost koja nam odlazi iz zemlje, ima svijetle primjere na koje se može ugledati. – poručio je dr. Osmanagić.

http://piramidasunca.ba/