Lokalne TemePozitivno VisokoDose of Softness: Proizvodi mladog Visočanina Fatiha Mataradžije osvajaju kupce gdje god...

Dose of Softness: Proizvodi mladog Visočanina Fatiha Mataradžije osvajaju kupce gdje god da stignu

Rješenje za sve probleme možemo naći u prirodi. Priroda je spremna dati mnogo, ali samo onima koji to cijene i znaju iskoristiti na pravi način. Jedan od onih koji je prepoznao pravu blagodat prirode je naš sugrađanin Fatih Mataradžija, maturant Gimnazije “Visoko” i budući student. Fatih ima 18 godina, a već ima svoj vlasiti biznis.

Njegov dan je uvijek ispunjen raznim aktivnostima, a većinu vremena provodi u caffe baru “Fragment” gdje je zaposlen. Međutim, te obaveze ga ne udaljavaju od pravljenja prirodnih krema za njegu kože. O nazivu brenda je dugo razmišljao, ali kako kaže, odabrao je pravo jer su kreme, zaista, prava doza njege za našu kožu.

Prije godinu je zajedno sa svojim ocem, koji je pčelar, došao na ideju pravljenja krema od potpuno prirodnih sastojaka.

“Prije nego sam započeo sa spravljanjem krema, provjerili smo kvalitet sastojaka na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu i dobili smo najbolje ocjene za sve proizvode sa našeg pčelinjaka. Ja sam na internetu pronašao recept i onda sam ga više puta dorađivao, mijenjao omjer sastojaka dok nisam došao do zadovoljavajuće teksture”, rekao je Fatih za naš portal.

On trenutno pravi dvije vrste krema, ali uskoro planira proširiti svoju ponudu. Prva je Dose of Softness sa maslinovim uljem, a druga je Dose of Softness sa kokosovim uljem. Sastojci kreme su djevičanski pčelinji vosak, propolis, med, maslinovo ulje ili kokosovo ulje. Veoma je blagotvoran učinak svih navedenih sastojaka na našu kožu. Budući da je njemu priroda mnogo toga podarila, on je odlučio da i prilikom pakovanja svojih proizvoda misli na prirodu.

“S obzirom na to da je riječ o sastojcima koji ne sadrže nikakve konzervanse, vještačke boje, mirise, odlučio sam da i ambalaža bude ekološki prihvatljivija i zbog toga kremu pakujem u staklene teglice koje imaju svoju simboliku jer su šestougaone i podsjećaju na pčelinje saće”, pojasnio nam je.

Kreme prodaje online, putem Orea bazara, ali ih možete naći u Visokom u prodavnici zdrave hrane Bio Herbs i u Mednom dućanu. Na instagram profilu Dose of Softness možete pogledati i recenzije zadovoljnih korisnika ovih krema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doseofsoftness (@doseofsoftness)

Kaže da mu je porodica najveća podrška i da se u njegovoj kući i kod njegovih prijatelja više skoro nikako ne koriste industrijske kreme prepune hemikalija, nego Dose of Softness. Njega kože je bitna tokom cijele godine pa nije bitno da li je ljeto ili zima, Dose of Softness uvijek možete koristiti.

“Moram istaći da su mi pored porodice, velika podrška bili moj tadašnji poslodavac Muhamed Oruč, moj sadašnji poslodavac Faruk Šahinović, moja razrednica prof. Nasveta Turković kao i mnogi moji profesori iz Gimnazije “Visoko” koji su bili oduševljeni idejom da jedan učenik četvrtog razreda pravi svoj vlastiti biznis. Posebno mi je bila draga podrška iskusnih poslovnih ljudi koji su bili oduševljeni ne samo konceptom, nego i finalnim proizvodom. Što se tiče budućnosti brenda Dose of Softness, ja sam uvjeren da je uz maksimalno zalaganje i još malo sreće samo nebo granica”, zaključuje Fatih.

Naš sugrađanin i njegov mali biznis su odličan primjer kako se trud u onome što volimo, itekako, isplati. Mi Fatihu želimo puno sreće u daljem radu i mnogo novih proizvoda i nadamo se da je ova priča nekoga inspirisala da se okuša u novom zanimljivom hobiju koji može postati pravi biznis, baš kao kod Fatiha.

 

Visoko.co.ba/Amila Mešanović


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE