NaslovnicaLokalne TemeDonacija za G...

Donacija za Gradsku biblioteku Visoko

Višedecenijsko sakupljanje, arhiviranje i čuvanje serijskih publikacija dovelo je do toga da se Gradska biblioteka Visoko može pohvaliti i biti ponosna na preko 500 naslova (i velikog broja godišta i brojeva) časopisa, novina, godišnjaka itd. Najstariji datiraju od samog početka 19. stoljeća (1908. godina), a najnoviji od prije nekoliko dana.

“Već godinama naše bibliotekarke intenzivno rade na unošenju i obradi ovih publikacija u bazu COBISS. Nesebičnu podršku im u tome pruža Odjel periodike Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, a posebno Anja Mastilović. Imajući na umu koliko nam je svaki broj i svako godište bitno i koliko kontinuirano radimo na očuvanju fonda periodike, pomenuti odjel Nacionalne biblioteke i kolegica Mastilović, obradovali su nas velikom donacijom naslova koje do sada nismo imali, i onih godišta časopisa koja su nam nedostajala. Ovim putem upućujemo veliko hvala kolegama kojima je stalo i do drugih biblioteka i njihovih fondova. Kako kaže stara narodna: biblioteka biblioteku mije”, poručili su putem svoje FB stranice iz Gradske biblioteke.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.