ZanimljivostiReceptiDomaći jaffa keks

Domaći jaffa keks

Za biskvit:

Jaja 4

Šećer 4 žlice

glatko brašno 2 žlice

oštro brašno 2 žlice

naranča  naribana korica

Za žele:

puding od vanilije 1 vrećica

šećer 2 žlice

sok od naranče 400 ml

Za čokoladni preljev:

čokolada za kuhanje 150 g

biljno ulje 9 žlica

Umutimo 4 jaja i 4 žlice šećera, a zatim smjesu dobro izradimo mikserom.

Brašno prosijemo u posudu, a naranču naribamo.

U smjesu od jaja i šećera postepeno dodajemo brašno, stalno miješajući te na kraju dodamo i ribanu koricu naranče.

Smjesu izlijemo u lim obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu na desetak minuta.

Kada je biskvit pečen, stavimo ga hladiti.

U čisti lonac iznad vatre stavimo prašak za puding, šećer i sok te stalno miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

Ohlađeni biskvit izrežemo u obliku krugova te na svaki stavljamo po žličicu pripremljenog želea od pudinga, soka i šećera i pustimo da se žele skroz ohladi.

Zatim čokoladu i ulje otopimo na pari te smjesom premažemo kekse i stavimo u frižider da se čokolada stisne.

Nakon dva sata, jaffa kekse možemo poslužiti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE