NaslovnicaBiHDok HDZ i SNS...

Dok HDZ i SNSD nekažnjeno blokiraju reforme, BiH nikada neće ispuniti uvjete za kandidacijski status

O razgovorima vođenim u Briselu oglasili su se i članovi Predsjedništva BiH. Sve dok HDZ i SNSD nekažnjeno blokiraju reforme, Bosna i Hercegovina nikada neće ispuniti uvjete za kandidacijski status i ulazak u Europsku uniju, poručio je Željko Komšić.

Ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, značilo bi da je BiH uređena država, a to dvojcu Dodik-Čović jednostavno ne odgovara, kazao je Komšić.

Komentar je imao i Milorad Dodik, koji se oglasio na svom twitter profilu, uz poruku da će jednog dana svi da shvate da BiH ne postoji.

“Smatram da BiH nikad neće ispuniti uslove ni za kandidatski status ni za članstvo u EU, sve dok se HDZ-u i SNSD-u nekažnjeno dopuštaju blokade prilikom usvajanja reformskih zakona, jer takvo djelovanje prolazi bez sankcija. Uvjeren sam da bi bosanski politički faktor, neovisno o tome da li se radi o državnim ili kantonalnim vlastima, poziciji ili opoziciji za mjesec dana ispunio sve uslove, jer među bosanskim političkim faktorom po tome pitanju postoji širok konsenzus. Jednako sam uvjeren da u tom ispunjavanju uslova HDZ i SNSD ne bi morali niti trebali dati bilo kakav doprinos, osim da ne blokiraju usvajanje zakona”, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“BiH je zbog međunarodnog intervencionizma neželjena i iznutra, a sad je jasno i izvana. Tako neželjena nastaviće da ćami dok jednog dana svi ne shvate da ona ne postoji”, naveo je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.