NaslovnicaZDKPolitikaDogovor stran...

Dogovor stranaka u USK mogao bi se “proširiti”: Moguća nova vlast u ZDK

Nakon što su SDA, NES, DF i Stranka za BiH dogovorili formiranje nove vlasti u Unsko-sanskom kantonu, na tragu ove većine moguća je uspostava nove vlasti, a time i rekonstrukcija Vlade, Zeničko-dobojskog kantona.

U Skupštini Zeničko-dobojskog kantona SDA ima 11 zastupnika, DF ima tri, a NES dva zastupnika. Stranka za BiH ovdje nije zastupljena, ali se računa na dva zastupnika SBB-a. To znači 18 zastupnika, a time i većinu.

Trenutnu većinu čine SDP, Naša stranka, Narod i pravda, Bh. inicijativa-Kasumović Fuad, HDZ, NES i DF.

– Kombinacija koja je dogovorena na Unsko-sanskom kantonu donosi većinu na Zeničko-dobojskom kantonu. Bili su razgovori. Čeka se stav stranačkih organa, očekujem ga brzo. Nova većina je vrlo moguća i ja očekujem da će se i napraviti – kazao nam je Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK.

Faktor / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.