NaslovnicaBiHDodik učestvo...

Dodik učestvovao u radu Predsjedništva BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prekršio međustranački dogovor stranaka iz bh. entiteta Republika Srpska i učestvovao je u radu državne institucije na koju je izabran.

Na vanrednoj telefonskoj sjednici, koju je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon višesatnog “natezanja”, Milorad Dodik je glasao protiv davanja novog mandata dosadašnjem Upravnom vijeću Centralne banke BiH.

Bez obzira na to što je glasao protiv, njegov glas znači da je učestvovao u radu Predsjedništva BiH, odnosno nije blokirao rad kolektivnog šefa države.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić otkrio je šta se događalo na telefonskoj sjednici.

Dodik je glasao protiv i time učestvovao u radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iako je rekao da neće! Glasao je protiv novog Upravnog vijeća Centralne banke Bosne i Hercegovine koje je isto kao i staro za kojeg je već jednom glasao! Da apsurd bude veći, staro Vijeće nastavlja svoj rad do izbora novog koje će biti isto kao staro za kojeg Milorad Dodik već jednom glasao, a sada neće, bez obzira što je to isto“, kazao je Željko Komšić za „Slobodnu Bosnu“.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali su za imenovanje novog-starog sastava Upravnog vijeća, dok se Milorad Dodik dugo nije izjašnjavao pa je bilo nejasno šta će se dalje dešavati s obzirom da danas ističe mandat članovima aktuelnog Upravnog vijeća kao i guverneru Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Ovim potezom Milorad Dodik ponovo je prekršio obećanje dato strankama opozicije, da neće učestvovati u radu Predsjedništva BiH.

federalna.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.