BiHDodik pozvao na raskid partnerstva s Trojkom, oni se oglasili saopćenjem

Dodik pozvao na raskid partnerstva s Trojkom, oni se oglasili saopćenjem

Državna koalicija pred raspadom, nova većina u najavi. Saradnji i stabilnosti presudio visoki predstavnik. Nakon nametanja tehničkih izmjena Izbornog zakona, Milorad Dodik predsjednik SNSD-a, pozvao na raskid partnerstva s Trojkom. U paketu je i ponuda za SDA. Stari partneri kao zamjena za nove, a vladajuća većina u potencijalno izmijenjenom sastavu. Na žestoke napade i uvrede čelnici Trojke se oglasili saopćenjem.

Čelnici Trojke, priopćeno je, razgovarali su i o Izbornom zakonu, te o reakcijama iz RS-a:

“Reakcije iz RS-a povodom nametanja izmjena Izbornog zakona iz OHR-a su ultimatumi i ucjene na koje, jasno je to i njima, nećemo pristati. Spremni smo, međutim, na razgovore i na nastavak rada na svim zakonima, pa i na Izbornom. Prostora za razgovor ima i pozivamo partnere u državnoj koaliciji da razgovaramo o svemu, jer smo najviše uspjeli kada smo razgovarali i dogovarali se. Za sve postoji rješenje i nema sumnje da ćemo ga naći mi, političari iz Bosne i Hercegovine, bez nametanja, ali samo ako budemo iskreni i realni u zahtjevima. Vjerujemo da će u konačnici prevladati politička mudrost i da će odgovorna i realna politika zamijeniti politiku avanturizma i ucjena.”

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE