NaslovnicaBiHDodik: Podnij...

Dodik: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv Džaferovića

Bez obzira na negodovanja, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se na konferenciji Krimske platforme na poziv Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine.

Ovom prilikom je podsjetio da je naše Predsjedništvo još 2014. godine usvojilo posebnu izjavu o situaciji u Ukrajini, te da je BiH od početka ruske agresije na Ukrajinu, potpisala brojne međunarodne dokumente koji osuđuju rusku invaziju. Shodno tome, Džaferović je poručio kako nije upitna potpora Bosne i Hercegovine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Zbog Džaferovićevog obraćanja i govora je reagirao njegov kolega iz Predsjednjištva Milorad Dodik. Džaferović je, tvrdi, prekršio Ustav BiH.

“Mislim da se ponovo nešto zaletio i iz tog razloga ja ću već sutra da podnesem krivičnu prijavu protiv njega za zloupotrebu položaja i ovlaštenja jer on nije samostalan u funkciji predsjedavajućeg. Član Predsjedništva ima pravo da ostvaruje međunarodne kontakte, ali ti međunarodni kontakti nisu u ime Predsjedništva, ako nema stava Predsjedništva. Sve je to ovdje srušeno. Prema tome, rušenje svake zemlje počinje s rušenjem najviših njenih organa. Mislim da je ovdje Džaferović prvak svijeta u tome”, izjavio je Dodik.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.