NaslovnicaBiHDodik će s Čo...

Dodik će s Čovićem odlučivati o tome ko će im biti partneri

Formiranje vlasti na višim nivoima posebna je priča. U našoj zemlji obično traje i po nekoliko mjeseci nakon održanih izbora. Da bismo vlast na državnom nivou mogli čekati dugo, potvrdio je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ali i priznao da će on zajedno sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem odlučivati o tome ko će im biti partneri.

Kako je naveo, SNSD će najvjerovatnije osigurati četiri delegata u Domu naroda, a zajedno sa koalicionim partnerima imat će i osam zastupnika u Zastupničkom domu, te da bez njih neće biti moguće formirati vlast. Dodaje i da je logično da oni koji imaju vlast u entitetima formiraju vlast i na nivou BiH jer to može donijeti određenu stabilnost.

“To neće biti samo puki zbir. Mi ćemo ući sa onima koji prije nego što uđemo u strukture vlasti prihvate da uđu u deblokiranje projekata u RS, kao što je gasovod, aerodrom u Trebinju i Buk-Bijela i s onima koji budu spremni da to učine i prije formiranja vlasti jer imamo te kapacitete – oni će biti naši partneri”, kazao je Dodik.

On je dodao kako podržava da predsjedavaući Vijeća ministara BiH bude Hrvat te da će u tom pogledu podržati bilo koji prijedlog HDZ-a BiH.

“Mi ćemo preferirati Ministarstvo finansija i tri ili četiri ministarstva još pripadaju RS-u“, istakao je on.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.