Dobra saradnja fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i „HUESA“

DOBRA SARADNJA IZMEĐU DVIJE FONDACIJE

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ već nekoliko godina ima jako dobru saradnju sa Fondacijom „HUESA“, a u parku „Ravne 2“ boravio je jedan od direktora ove fondacije, koji je govorio otkad seže ova saradnja, šta je to tačno u čemu se sarađuje, te čime se bavi ova fondacija, koja je nastala u Australiji, a danas je zastupljenja širom svijeta.

– „HUESA“ je akademija za humane i univerzalne energije. Naša akademija je osnovana 2007. godine, dok je škola oformljena još ranije, tačnije 1989. godine u Australiji, gdje nam je sjedište i gdje je jako poznata i priznata. Saradnja sa Fondacijom „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ počela je 2013. godine kada je naša direktorica dr. Tereza prvi put imala priliku posjetiti tunele i piramide, gdje je osjetila svu ovu pozitivnu energiju i blagotvornost. Nakon toga smo stupili u kontakt sa dr. Osmanagićem i prva ideja je bila da napravimo neki objekat na manjem komadu zemlje za naše ljude, za meditaciju, odmor, jogu, mjesto za povlačenje…
Nakon toga je Semir pozvan da gostuje na našem univerzitetu i održi predavanje i tako je nekako sve počelo. – ispričao nam je Ilčo Nikolovski, predstavnik i jedan od direktora „HUESE“.

„HUESA“ je parku „Ravne 2“ donirala nekoliko instalacija, a veliki broj članova ove akademije svake godine posjećuje Visoko i arheološka nalazišta.

– Donirali smo i uredili jedan dio ovog predivnog parka. Radi se o energetskoj spirali i energetskoj trostranoj piramidi. Kameno postolje piramide predstavlja energiju Majke Zemlje, drugi kružni dio energiju Oca Neba i trostrana metalna piramida koja predstavlja ljudsko biće. Najvažnije je da naučimo da koristimo energije prirode. Tu je i platforma od 100 kvadrata za meditiranje, jogu, za ljude koji žele da se bave sobom…U nama je mnogo toga i sve to što posjedujemo možemo i trebamo da probudimo i jako je važno da svako od treba da se posveti i malo bavi sobom. – ispričao nam je Ilčo.

Na kraju je dodao da postoji obostrana i uspješna saradnja između dvije fondacije, da se međusobno i pomažu, a svake godine održe i seminare u Visokom s nekoliko stotina učesnika.

(Djani)