Dnevni centar Visoko posjetio Djed Mraz i ove godine

Dnevni centar Visoko posjetio Djed Mraz i ove godine

 

U Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom i ove godine organizovana je podjela novogodišnjih paketića za sve korisnike. Ovaj put akcija je organizovana u saradnji sa Udruženjem „Naše Sunce“ iz Visokog ,a akciju je podržao Kovo Visoko, Sekom Visoko, Udruženje žena „Dukat“ iz Donjih Moštri te nekoliko fizičkih lica.

Poslije druženja roditelja djece i uposlenika uslijedio je pravi doživljaj za sve prisutne. Pojavio se Djed Mraz koji je rekao da su svi paketići kod njegovog pomoćnika, pa su svi izašli vani da ga traže. Drugi Djeda Mraz sišao je sa krova zgrade Centra i na veliku radost svih podijelio paketiće za korisnike Dnevnog Centra.

Zahvljujući saradnji sa Gorskom službom spašavanja iz Visokog i Udruženju Eko Viking iz Visokog omogućeno je ovaj jedinstven doživljaj.

Naši mališani, ali i oni stariji na ovaj način su nagrađeni za veliki trud i rad tokom cijele godine. Kazala nam je Šemsa Gačić, rukovodilac Centra.
Hvala svim saradnicima i prijateljima Centra koji su svojim doprinosom posješili rad našeg Centra a 2016. godina bila je značajna za nas, a smatramo je uspješnom.

Svima od srca želimo Sretnu Novu 2017. godinu i još uspješniju saradnju u budućnosti.