Dnevni centar Visoko nastavlja saradnju sa njemačkim organizacijama

1683

U četvrtak i petak, 08. i 09. 04. 2015. godine Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom bio je domaćin predstavnicima partnerskih organizacija Terra– Tech Förderprojekte i Lebenshilfe Plauen. Dugogodišnja saradnja i odnos partnerskih organizacija Udruženja „Humanost societas humanitatis“ iz Zenice nastavlja se i podržava kroz ovakav vid saradnje i praćenja rada već dvogodišnjeg rada Dnevnog centra. Predstavnici organizacija imali su priliku da se upoznaju sa radom Centra i napretkom koji je postignut od zadnje posjete u prošloj godini. Gospodin Andreas Schönemann, predstavnik organizacije Terra – Tech Förderprojekte, iskazao je što njihova organizacija podržava rad Centra od otvaranja i istaknuo važnost postojanjaovakve ustanove na ovim prostorima. 

Gospodin DietrichKazmierzak, menadžer Lebenshilfe Plauen, prilikom hospitiranja u grupama i upoznavanja sa radom Centra dao je svoju podršku i skrenuo važnost održavanja standarda i kvalitete koji se primjenjuju u radu sa korisnicima u Dnevnom Centru u Visokom.

Prilikom sastanka rukovodstva i stučnog tima Centra sa predstavnicima partnerskih organizacija zaključeno je da je Dnevni centar za djecu i odrasle potrebe nalazi pred velikim korakom s obzirom da se faza pilot projekta, pod vodstvom Udruženja Humanost iz Zenice završava sa krajem 2015. godine, te da će Centar preći pod nadležnost kantonalne Javne ustanove za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama koja u svom sastavu već ima Centar za ranu intervenciju. Istaknuto je da je ovaj proces podržan od strane partnerskih organizacija i njemačke Vlade koja je svoju podršku pružala i od samog početka. Saradnja će se nastaviti kroz posjetu partnerskim organizacijama u Njemačkoj i doedukaciju stručnog kadra Centra.

Pored toga, Dnevni centar je u petak 03.04.2015. godine upriličio i Dan otvorenih vrata gdje se javnost mogla upoznati sa radom ovog Centra. Korisnici Centra pripremili su priredbu „Naš mali cirkus“ koja je oduševila sve posjetitelje ove manifestacije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.