Đuro i „Bombaj Štampa“ poslastica trećeg dana „Summer Solstice Festivala“

Treći dan ovogodišnjeg „Summer Solstice Festivala“ (subota, 22.juni) počet će ponovo malo ranije i to interesantnim predavanjem i promocijom filma u Multimedijalnoj Sali parka. Predavanje će održati SusanGriffith Jones, a nakon predavanja je planirana i premijera filma „Crystal of Time“, a događa počinje u 14:00 sati.

Nakon pomenutog predavanja od 16:00 sati, ponovo u Multimedijalnoj Sali, bit će održano još jedno predavanje, Gita Vadhwana (Indija) „Origin of SacredGeometry fromBrahmas Book of Creation“.

Muzički dio programa otvara interesantni muzičar PeterFinc iz Švicarske svojim Soularpower koncertom od 18:30 sati, a nakon Finca slijede i zvijezde večeri, legendarni bend „Bombaj Štampa“ na čelu sa Brankom Đurićem Đurom.

Bombaj štampu je 1982. godine osnovao gitarista benda Nedim Babović. Ubrzo nakon osnivanja, grupa je počela po sarajevskim klubovima držati zajedničke i samostalne koncerte na kojima su svirali svoje hitove “Željo, to je moj tim”, “Jogging across Alipašinopolje” i “Dole”. Ove tri pjesme kasnije su se našle na LP ploči pod nazivom “Jogging across Alipašino polje (LP “Nove nade, nove snage)” iz 1984. godine. Djelovanje grupe uveliko su ograničavale Đurine glumačke obaveze, pa je njihov prvi album pod nazivom “Bombaj Štampa” izdat tek 1987. godine.

Đuro i „Bombaj Štampa“ nastupaju na Ljetnoj pozornici festivala od 20:00 sati, a ovo će ujedno biti i prvi nastup ovog sarajevskog benda u Visokom.

ULAZ NA SVE POMENUTE DOGAĐAJE JE POTPUNO BESPLATAN!

Pokrovitelji festivala su Vlada Zeničko – dobojskog kantona i Grad Visoko, a sponzor Vispak.