NaslovnicaSvijetRegijaMilo Đukanovi...

Milo Đukanović zvanično stupio na funkciju predsjednika Crne Gore

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović položio je danas zakletvu pred poslanicima crnogorske Skupštine čime je stupio na funkciju.

Svečana sjednica održana je u Vladinom domu na Cetinju sa početkom u 12.00 časova.

Đukanović je položio zakletvu pred poslanicima na dan kada ističe mandat njegovom prethodniku Filipu Vujanoviću, koji je funkciju predsjednika obavljao 15 godina.

“Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države posvetiću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava”, kazao je Đukanović.

Nakon inauguracionog govora Đukanovića, uslijedila je ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Vladinog doma.

Na predsjedničkim izborima 15. marta, Đukanović je osvojio 53,9 posto glasova.

Đukanović će funkciju predsjednika Crne Gore obavljati pet godina.

Od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori predsjednici su bili Momir Bulatović u dva mandata, Đukanović u jednom i Vujanović tri puta.

visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.