NaslovnicaSvijetĐukanović: '9...

Đukanović: ‘90-ih je Srbija imala želju zaštititi bosanske Srbe, pa znamo do čega je to dovelo

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa je rekao kako sumnja u proevropske ambicije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Rekao je da smatra kako Vučić promovira politiku gdje je Srbija patron Srbima u drugim državama te da je i ‘90-ih Srbija imala želju zaštititi bosanske Srbe, pa znamo do čega je to dovelo, podsjetio je Đukanović. Priznao je Đukanović da je i sam bio dio te politike, stoga zna i ko su bili njeni kreatori.

“Ako neko promoviše politiku gdje bi se država Srbija pojavljivala kao patron nad Srbima u drugim državama, to onda nije evropska politika. Ta politika nas je ‘90-ih dovela do rata. Jer i tada je Srbija imala želju da zaštiti bosanske Srbe pa znamo do čega je dovelo”, istakao je Đukanović.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.