NaslovnicaLokalne TemeDječija radio...

Dječija radionica o Bosanskom kraljevstvu povodom Međunarodnog dana djeteta

Timskim radom uposlenika, Zavičajni muzej Visoko je uspješno sproveo kreativne dječije aktivnosti na upoznavanju Bosanskog kraljevstva i velikog vladara srednjovjekovne države Bosne, bana i kralja Tvrtka I Kotromanića. Radni materijal za ovu priliku bila je bojanka s predstavom kralja Tvrtka I i raznovrsni stikeri sa heraldičkim simbolima Bosanskog kraljevstva i simbolima bosanske državnosti.

Djeca su imala zadatak pronaći kralja na slici, obojiti ga i nacrtati grb sa ljiljanima. U završnom dijelu predstavljeno je Zlatno drvo na koje je svako od učesnika okačio stiker sa simbolom Bosanskog kraljevstva. Na taj način zlatno drvo je postalo kraljevsko i pričalo je svoju priču o historiji Bosne. Ovom prilikom je svako dijete odlikovano hrabrim „viteškim ordenom“ zlatnih ljiljana.

Radionica je realizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta u Visokom u saradnji s JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, JU Centar za socijalni rad Visoko i JU Zavičajni muzej Visoko, u petak, 18.11.2022, s akcentom na druženje i dobrobit naše mlađe populacije društva – djece. Ovo je bila prilika da se na jednom mjestu okupe i druže djeca iz ustanova socijalne zaštite, JU Dom-porodica Zenica, SOS selo Gračanica, SOS selo Sarajevo i djeca tri predškolske grupe iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, u ulozi domaćina.

Voditeljica radionice bila je Habiba Efendira-Čehić, a njene saradnice Elha Šaran, Nejla Burko, Semina Bulić i Đenana Ganić, direktorica Zavičajnog muzeja Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.