Lokalne TemeDječak Harun iz Visokog izgubio bitku za život: Nismo te mnogi od...

Dječak Harun iz Visokog izgubio bitku za život: Nismo te mnogi od nas ni znali, a zavoljeli smo te

Na ahiret je u svojoj 6. godini preselio Harun Handžić.

Ovu tužnu vijest danas je na svojoj Facebook stranici objavio hafiz Nedim Botić.

– U ovom ramazanu, vratio se dragom Allahu jedan dječak. Imao je šest godina. I bio je iskušan teškom bolešću. Sutra će mu se u Visokom u 15 sati klanjati dženaza. Ko mogne da ode, veliki sevap je. Džennetska ptica, to je Harun. Melek koji je hodio dunjalukom. Volio bih da kažem nešto utješno, ali evo suza mi krenula kad sam vidio osmrtnicu. Sjetimo se u dovama Harunove porodice, mame i babe, i cijele familije da im Allah podari snage i sabura u ovim teškim momentima. Najteže iskušenje za roditelja je gubitak djeteta. I tu su riječi sitne, nema snage insan šta ni da kaže. Osim da će Allah utjehu dati. I da će roditelji svoga dječaka opet sresti, u baštama vječnim, a on zdrav, nasmijan, nikad više bolestan. Dragi Harune, Allahova milost neka te prati. Nismo te mnogi od nas ni znali, a zavoljeli smo te – navodi se u objavi.

Dženaza namaz će biti klanjan 1. aprila (ponedjeljak) u 15:00 sati, na Gradskom groblju u Visokom, gdje će biti i ukopan.

Podsjećamo, maleni Harun se liječio u Turskoj, u istanbulskoj klinici Koc, te mu je hitno bila potrebna krv A pozitivna.

Cjelokupna bh. javnost, kao i brojne poznate ličnosti dijelile su apel da bi se dječaku Harunu obezbijedila potrebna krv. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i turskog Fenerbahčea Edin Džeko bio je jedna od poznatih ličnosti koja je pozvala turski narod da pomognu dječaku iz BiH Harunu Handžiću.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE