Divna sportska priča iz Gornjeg Moštra: Sportskim igrama okupili preko 60 dječaka i djevojčica na pozitivnom druženju

Već treću godinu zaredom džemat Gornje Moštre organizirao je svojevrsno sportsko takmičenje za djecu i mlade pod nazivom “Sportske igre mladih Gornje Moštre”.

Riječ je o takmičenju u okviru kojeg su se mladi nadmetali u nekoliko različitih sportskih disciplina, među kojima su kros, nogomet, košarka i streljaštvo, a na kraju organizatori su za sve priredili druženje i roštilj.

Za najbolje takmičare u svim disciplinama obezbijeđene su vrijedne nagrade.

Ovaj nevakidašnji događaj, kao i onaj iz MZ Radovlje o kojem smo ranije izvještavali, može poslužiti kao primjer mnogim lokalnim zajednicama kako pravilno odgojiti mlade ljude i kako im dati ispravne uzore za budućnost, te se nadamo da ćemo u budućnosti izvještavati o mnogim sportskim i kulturnim događajima za mlade iz svih mjesnih zajednica u Visokom.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.