“Divan je osjećaj da sam ušla u historiju bh. skijanja”

EKSKLUZIVNO 
Osvojila prve bodove za BiH u Svjetskom kupu

Muzaferija za “Avaz”: Divan je osjećaj da sam ušla u historiju bh. skijanja

Zauzela 29. mjesto u kombinaciji koja je vožena u austrijskom Altenmarktu

J.A. / Avaz Sport

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija  ispisala je historiju osvojivši prve bodove za Bosnu i Hercegovinu u Svjetskom kupu u Altenmarktu.

Muzaferija je osvojila 29. mjesto u kombinaciji, koja je vožena u austrijskom Altenmarktu, čime je osvojila dva boda, koji će se računati u poretku Svjetskog kupa.

U prvoj vožnji, mlada bh. skijašica završila je na 31. mjestu da bi, na kraju, zauzela 29. mjesto. Ukupno je odvezla vožnje za 2:12,70 minuta, što je bilo 9,25 sekundi zaostatka iza pobjednice, Italijanke Federike Brinjone (Federica Brignone).

Muzaferija je prvu vožnju odvezla u vremenu od 1:18,40, što je bio tada zaostatak od 4,6 sekundi u odnosu na Brinjone. 

– Super G je bio dosta težak, i tu sam imala malo problema, ali sam dobrom slalomskom vožnjom uspjela to nadoknaditi i ostvarila prve bodove u historiji BiH. Divan je osjećaj da sam ušla u historiju bh. skijanja i još veći podstrek za nastavak moje karijere. Ovo je Svjetski kup i takmiče se sve najbolje skijašice na svijetu, konkurencija je uvijek na visokom niovu. Što se tiče planova, slijedeći je Super G u Austriji i Švicarskoj – rekla je Muzaferija za “Avaz”.