NaslovnicaZanimljivostiDiscovery ste...

Discovery stekao prava za emitiranje četiri olimpijade

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) danas je objavio da sva televizijska i multiplatformska prava na emitiranje u Evropi za četiri olimpijade, od 2018. do 2024., dodjeljuju Discovery Communicationsu, matičnoj kompaniji Eurosporta.

Današnjom objavom započinje dugoročni partnerski odnos između najvećeg svjetskog sportskog događaja, Olimpijskih igara i vodeće svjetske medijske kompanije Discovery Communications.

Discovery i Eurosport će uz prosječno deset kanala na svakom tržištu i kao broj 1 u europskoj online i OTT sportskoj ponudi s dosegom do 700 miliona ljudi širom Evrope, osigurati veću pokrivenost Olimpijskih igara putem više ekrana nego ikada do sada.

”Ovo je značajan ugovor za Discovery i MOO. Iznimno nam je drago imati Eurosport, europski dom olimpijskih sportova, kao partnera. Ovaj ugovor osigurava sveobuhvatnu pokrivenost Olimpijskih igara širom Evrope. Discovery i Eurosport su pokazali veliku predanost Olimpijskim igrama, olimpijskim sportovima i budućnosti olimpijskog pokreta” – izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Discovery je stekao ekskluzivna prava u vrijednosti od 1,3 milijarde eura, na svim platformama, uključujući i free-to-air televiziju, pretplatu/pay-TV televiziju, internet i mobilne telefone na svim jezicima širom 50 zemalja i teritorija na evropskom kontinentu.

U skladu s MOO-om i zahtjevima lokalnih tržišta, za vrijeme trajanja Olimpijskih igara, Discovery se obavezao emitirati najmanje 200 sati programa Olimpijskih igara i 100 sati programa Zimskih olimpijskih igara na free-to-air televiziji.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.