Direktor JU “Dom zdravlja” Visoko dr.Senad Karavdić podnio neopozivu ostavku …

Dr.Senad Karavdić: Vršiti dužnost direktora Doma zdravlja nakon svega što je učinila Općina je ispod svakog profesionalnog i ljudskog dostojanstva

Izvor: Visoko.co.ba

Povodom informacije koju smo objavili ranije o tome kako je direktor JU “Dom zdravlja” Visoko dr.Senad Karavdić podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora kontaktirali smo i doktora Karavdića te zatražili potvrdu informacije i razloge ovakve njegove odluke.

-” U četvrtak je Upravi odbor donio novi Pravilnik o radu koji nije usklađen sa Zakonom o radu, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Kolektivnim ugovorom. Ovim pravilnikom je Upravni odbor prisvojio ovlasti direktora u velikoj mjeri tako da direktor postaje samo marioneta u rukama Upravnog odbora. Odnosno osnivača. Osim toga nakon višemjesečnog dopisivanja između Ministarstva zdravstva, direktora i načelnice kao i sastanka načelnice, direktora, predsjednice Upravnog odbora i predstavnika Općine Visoko, osnivač/načelnica je rekla da neće poništiti rješenje o imenovanju Upravnog odbora. Nakon svega obnašati funkciju direktora JU “Dom zdravlja” Visoko je ispod svakog profesionalnog i ljudskog dostojanstva.”

Na ovaj način pod pritiskom i posljednji nepodobni stranački kadar javnog sektora u Visokom otišao je sa funkcije. Iza njega ostaje krivična prijava protiv Osnivača kao što je slučaj žalbi i krivičnih prijava u još nekim javnim preduzećima poput JP “Visoko Ekoenergija” i JKP “Visoko”.

U prilog kratke izjave koju je za naš portal povodom ostavke dao dr. Senad Karavdić objavljujemo i zvanične dokumente koji svjedoče o tome kako se to u “interesu” građana vodi politika za grad “podjednakih” mogućnosti i “ugodnog” življenja.