NaslovnicaLokalne TemeDirektor JKP ...

Direktor JKP “Visoko” potvrdio naše pisanje: Nova upošljavanja u ovom javnom preduzeću

Nedavno smo objavili nezvaničnu informaciju o tome kako je nakon promjene na mjestu direktora u JKP “Visoko” odmah došlo i do novih upošljavanja. Naravno, bila bi ovo jako lijepa vijest da se radi o realnom, a ne javnom sektoru, u kojem svako novo radno mjesto i novu platu osjete porezni obveznici, odnosno mi koji plaćamo porez i usluge JKP “Visoko” i tako punimo budžet.

Na posljednjoj sjednici OV Visoko, vijećnik SDP-a, Dejan Šćepanović postavio je ovo pitanje, na što mu je u sklopu rasprave odgovorio novi direktor Almir Hadžialić. Odgovor je bio koncizan i jasan: da uposleno je troje novih radnika i po novoj shemi rada potrebno je uposliti još dvoje.

Ukoliko se ne radi o stranačkim upošljavanjima koja su zaista potrebna za bolji rad i uslugu ovog preduzeća to i ima smisla. Međutim, ako se radi o stranačkom potkusurivanju i odrađivanju nekih unutarstranačkih dugova onda je to još jedan u nizu bezobrazluka nove vlasti, jer bi svakako bilo mnogo pametnije da se od pet novih budžetskih bruto plata obezbijedilo ugroženim porodicama da imaju besplatnu uslugu. A kada saznamo imena, bit će nam jasno da li se radi o uhljebljavanju ili potrebi.

Foto:Facebook

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.