SportOstali sportoviDino Smajić oborio 6 državnih rekorda i zauzeo 8.mjesto na Mediteranskim igrama.

Dino Smajić oborio 6 državnih rekorda i zauzeo 8.mjesto na Mediteranskim igrama.

U trzaju kategorije 102 kg na Mediteranskim igrama Oran 2022, naš Dino, predstavnik u dizanju tegova je zauzeo odlično deseto mjesto nakon veoma uspješne borbe sa predstavnikom Slovenije Juretom Škedeljom kojeg je naš takmičar ostavio 5 kg iza sebe. Dino je trznuo 140 kg u trećem pokušaju.

U izbačaju je tri puta oborio seniorski rekord BIH, podigavši 150 kg, pa 160 kg, pa165 kg te se plasirao na deveto mjesto.

Dino je također obarao tri puta i rekord u biatlonu, podigavši 305 kg ukupno čime je zauzeo dlično osmo mjesto.

U totalu, naš dizač tegova Dino Smajić je zauzeo 8. mjesto na Mediteranskim igrama u kategoriji 102 kg dizanje tegova. Oborio je 6 državnih rekorda; (tri u 96kg i tri u 102kg sa kilažom od 95.45kg) odradivši 140kg trzaj i 165kg izbačaj. Prema sinclair ljestvici je imao 344.28 bodova.

Čestitamo Dini, treneru Durak Harisu i Savezu dizača tegova Bosne i Hercegovine!

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE