NaslovnicaPreporukaDino Merlin: ...

Dino Merlin: Velika mi je čast primiti Šestoaprilsku nagradu grada u kojem sam rođen

U obrazloženju navodi se: “Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva” kao najviše društveno priznanje, za doprinos u oblasti kulture i umjetnosti dodjeljuje se Edinu Dervišhalidoviću – Dini Merlinu, koji je u posljednje tri decenije svojim umjetničkim radom dao ogroman doprinos razvoju kulture, ne samo kao najveća regionalna estradna ličnost u regionu, već kao autor i izvođač koji kroz svoj umjetnički opus na najbolji način promoviše Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, kulturu i tradiciju.

“Velika mi je čast primiti Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva, grada u kojem sam rođen, u kojem me znaju svi, i kuće i mostovi. U životu sam naučio da i najmračnije periode čovjek može ostaviti iza sebe pomoću dvije riječi: oprosti i hvala. Jedan od znakova da napredujemo kao društvo je što češće upotrebljavamo ove dvije riječi. Drago mi je što nismo izgubili nadu da ova realnost u kojoj živimo može postati bolja od nostalgije, ali to će se dogoditi samo ako dovoljno zavrnemo rukave. Nastavimo raditi na tome”, kazao je Dino Merlin za Klix.ba.

“Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva” dodjeljuje se svake godine na dan 6. aprila istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu postignute u svim područjima društvenog života. Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva 6. aprila 2017. godine u Vijećnici.

Dino trenutno boravi u Švedskoj gdje je vikend koncertom u dvorani Baltiska Hallen u Malmeu u subotu 11. marta počelo martovsko putovanje Hotela Nacional po ovoj skandinavskoj zemlji.

Naredne subote, 18. marta, slijedi koncert u Geteborgu, inače drugom po veličini gradu u Švedskoj. Organizatori koncerata, Kaponi iz Švedske, saopćili su da je koncert u Geteborgu već rasprodan, te da se rekordna posjeta očekuje i na posljednjem koncertu, u subotu 25. marta, kada Dino Merlin gostuje u dvorani Stadium Arena u Norrkepingu, gradu također poznatom po nadimku “švedski Manchester”. Za koncert u Stadium Areni u Norrköpingu ulaznice su još uvijek u prodaji putem www.kaponi.com

Osim impresivnog lasershowa, vrhunske energije i ukupnog audio-vizuelnog performansa na koncertu u Malmeu premijeru je doživjela i upotreba američke mobilne platforme za pravljenje lightshowea pod nazivom Offline (poznata po saradnji sa NBC, Cirque de Soleil i drugim).

Neposredno prije izvođenja pjesme “Sve dok te bude imalo” Dino je pozvao publiku da upale svoje mobitele i da pomoću aplikacije zajedno naprave lightshow koristeći samo svoje telefone i tako zajedno osvijetle noć. Dino Merlin je među prvima u svijetu ovu aplikaciju integrisao u sklopu koncerta, a iz kreativno-producentskog tima turneje “Hotel Nacional” poručuju da će i na naredna dva koncerta u Švedskoj biti korištena ista aplikacija. Sve što posjetioci trebaju da urade je da aplikaciju besplatno preuzmu na www.offli.ne/app Sve informacije o turneji Hotel Nacional, ulaznicama i narednim stanicama mogu se pronaći na www.dinomerlin.com/turneja te na www.kaponi.com

klix.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.