Dinki Omanović nepoznata osoba pokušala zapaliti kuću

BEZ POVRIJEĐENIH 

Šefici kabineta načelnice Visokog Dinki Omanović nepoznata osoba pokušala zapaliti kuću

Šefici kabineta načelnice Općine Visoko Dinki Omanović nepoznata osoba je u nedjelju navečer oko 23 sata na porodičnu kuću bacila zapaljivu materiju, a na svu sreću povrijeđenih nije bilo.
Sudeći prema statusu na Facebooku kojeg je napisala Omanović događaj se odvio dok je bila u kući u mjestu Radanovići kod Visokog.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su izjavili da je nepoznata osoba u 23:15 sati na ulazna vrata kuće porodice Omanović bacila zapaljivu materiju koja je zahvatila dio kuće i nanijela materijalnu štetu.

Na svu sreću, povrijeđenih nije bilo, a na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojeg su do kasno u noć provodili pripadnici PS Visoko pod rukovodstvom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Omanović je na svom Facebook profilu objavila fotografije dijela kuće koji je izgorio.

“Noćas su me pokušali, kao u Višegradu 1992. godine, spaliti u mojoj vlastitoj kući. Ne bojim se nikoga, samo dragog Allaha i poručujem onima što su kao Arkan i Ceca da još u ovoj državi ima zakona a bit će i pravde”, poručila je Omanović uz objavljene fotografije.

Klix