DF Visoko: Saopćenje za medije

Saopćenje za medije

U noći sa subote na nedjelju je od strane jedne ili više NN osoba zapaljen unutrašnji dio crkve Rođenja Presvete Bogorodice u visočkom naselju Čekrekčije (Čekrčići) i tom prilikom je uništen i izgorio veći  dio predmeta, kao što su ikone i svete knjige, vatra je zahvatila i dio krovne konstrukcije, a polomljen je glavni dio prestola.

Demokratska fronta osuđuje ovaj vandalski čin i apeluje na nadležne organe da se što prije otkriju njegovi izvršioci kao i eventualni nalogodavci.

U svakodnevnom jačanju nacionalističke euforije koja se podgrijava iz vladajućih etno nacionalističkih struktura, ovakvim i sličnim aktima ova zemlja nema niti će imati nikakvu budućnost. Ovo je još jedan  primjer širenja straha kod građana i politike da se „svako svojem toru pridruži“.

Demokratska fronta će do kraja insistirati na jednom od osnovnih principa a on je da su svi građani ove zemlje ravnopravni na cijeloj njenoj teritoriji i da svaki napad na vjerski objekat znači i poziv na  podjelu ili uvod u još gori scenarij.

OO DF VISOKO